Ahmet Davutoğlu'ndan itiraf

Başbakan Davutoğlu gazetecilerle görüşmesinde ekonomik kriz tehlikesiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Türkiye'nin üreten bir ülke olması gerektiğini belirten Davutoğlu, "eğer reel sektörde üretim yoksa finansal sektör balonu olabilir ve birçok ekonomik krizde ortaya çıkan tabloyu bir anda önümüzde buluruz" dedi.

Ahmet Davutoğlu'ndan itiraf

AKP hükümetlerinin yarattığı ekonomik büyüme balonu birinci ağızdan itiraf edildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu gazetecilerle sohbetinde Türk ekonomisinin yüz yüze kaldığı ekonomik kriz tehlikesine dikkat çekti. Davutoğlu, imalat sanayindeki gerilemeye vurgu yaptı. Üreten bir ülke olmazsak "finans balonu patlar" dedi.

Davutoğlu, "Ama ben finansal sektör ile reel sektör arasında böylesine gerilim içinde bir tutumu da doğru görmüyorum. Ülkede eğer finansal sektör sağlıklı yapılanmamışsa reel sektörü destekleyecek tasarruf altyapısını hazırlayamaz. Eğer reel sektör dinamizm içinde değilse, yani üretmiyorsa ekonomi, finansal sektör ve diğer alanlara dayalı sektörler bir balon gibi ekonomiyi büyütür ve birçok ekonomik krizde ortaya çıkan tabloyu bir anda önümüzde buluruz." diye konuştu.

Davutoğlu, imalat sanayisindeki gerilemeyi, aşacak tedbirler konusunda çalışma yapılması talimatı verdiğini belirtti. "Kasım ayında yapısal ekonomik reformları da içeren bir toplantımız olacak. Adımlarımızı açıklayacağız" dedi.

Başbakan Türkiye'nin üreterek büyümesi gerektiğini belirtti. "Dış borçlanma ve kredilerle gelen bir ekonomik istikrar"ın yeterli olmayacağını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da geçtiğimiz günlerde sanayi üretiminin artırılması gerektiğine dikkat çekmişti.

ulusalkanal.com.tr