Dünya Kupası Almanya'nın

Ev sahibi brezilya'nın hayal kırıklığına uğradığı 2014 dünya kupası şampiyonu Almanya oldu. Normal süresi golsüz sona eren dev mücadelede almanlar, 113'ncü dakikada bulduğu golle, Arjantin'i yenerek 4'ncü kez dünya kupasını müzesine götürdü.

Dünya Kupası Almanya'nın

Şampiyon Almanya

İki güçlü rakip dün akşam Rio de Janeiro'daki Maracana Stadı'nda karşı karşıya geldi. İtalyan hakem Niccola Rizzoli'nin düdük çaldığı mücadelede Almanya, sıkı defansıyla tanınan Arjantin ile mücadele etti.

Arjantin, Messi'nin taşıdığı toplarda Higuain ile yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Karşılaşmanın 30. dakikasında Higuain'in ağlara gönderdiği top ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

Her iki takımda 90 dakika boyunca taktik mücadelesi verdi. Yeşil sahaların favori ismi Messi, sürpriz ataklar yapsa da ne Arjantin ne Almanya 90 dakika boyunca gol bulamadı.

Kupanın en iyi hücum eden takımı Almanya, Arjantin defansını geçmekte bir hayli zorlandı. Normal sürede rakip kalede girdiği tehlikeli pozisyonlardan eli boş dönen Almanya, Uzatmaların ilk yarısına oldukça hızlı başladı.

91'nci dakikada gole oldukça yaklaşan Almanlar, kontra atakta kalesindeki tehlikeyi savuşturduktan sonra mücadele yine normal tempoya döndü. Taki uzatmanın ikinci yarısına kadar.

Uzatmalara giden maçta Almanya, 113. dakikada Götze'nin golü ile 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın kalan bölümlerinde başka gol olmadı ve Panzerler, 24 yıl aradan sonra Dünya Kupası'nı 4'üncü kez müzesine götürdü.

ulusalkanal.com.tr

almanya Arjantin dünya kupası