Erdoğan suçlanıyor

Savcılık ve emniyet arasında krize neden rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının hedefinde Başbakan Erdoğan olduğu iddia edildi. Soruşturmadan sızan bilgiler arasında bir çok yolsuzluğun bizzat Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile yapıldığı öne sürüldü. Erdoğan ailesinin nüfuzunu kullanarak TÜRGEV Vakfı üzerinden rüşvet aldığı da iddialar arasında. İşte Erdoğan'ın merkezinde olduğu iddia edilen o suçlamalar...

Erdoğan suçlanıyor

Başbakan Erdoğan'ı doğrudan hedef alan yolsuzluk soruşturmasında çok önemli suçlamalar yer aldı. Yolsuzlukların bir çoğunun Erdoğan'ın talimatıyla yapıldığı iddia edildi. Soruşturmada Erdoğan'ın 28 büyük ihalede yolsuzluk yaptığı öne sürüldü.

Soruşturma dosyasından basına sızan bilgilerde Başbakan Erdoğan, oğulları ve çok yakın çevresine yönelik iddialar dudak uçuklattı. Dosyada terörizmin finansörü suçlamasıyla İnterpol tarafından aranan Yasin El Kadı ile Tayyip Erdoğan arasındaki telefon görüşmelerinin de yer aldığı belirtildi.

Soruşturmada, Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'ın Yasin El Kadı ile ilişkilerinin mercek altına alındığı ve arlarında gizli ticari ortaklık tespit edildiği öne sürüldü. El Kadı'nın, Al Baraka Türk ve BİM Mağazaları'nın gizli ortağı olduğu da iddialar arasında.

İddiaya göre Etiler Polis Okulu arazisinin ihalesiz Bosporus 360 şirketine verilmesiyle 600 milyon dolarlık rant elde edildi. İddiaya göre bu rantın adresi Başbakan Erdoğan'ın oğlu ile Yasin El Kadı.

ATV-Sabah Grubu'nun satışının da Başbakan Erdoğan'ın talimatı ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın koordinesiyle gerçekleştirildiği öne sürüldü. Satış 550 milyon dolara gerçekleştirilmişti.

Soruşturma dosyasında Tayyip Erdoğan'a; nüfuzunu kullanarak rüşvet karşılığında rant elde etme suçlamaları yöneltildiği ileri sürülüyor. O iddialar arasında yer alan bazı suçlamalar şu şekilde:

"Kadıköy 3. İcra İflas Müdürlüğü ihalesine fesat karıştırma, Urla Villa'da usulsüz SİT alanı işlemi, Başbakanlık Başdanışmanı İbrahim Kalın'a rüşvet, Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro ihalesine fesat karıştırma, termik santral yenileme işlemleri, TÜRGEV yolsuzlukları, Simit Sarayı'na usulsüz ihale, soruşturmanın gizliliğini ihlal, Viranşehir'de ihaleye fesat karıştırma, Çanakkale Karayolu Arazisi'nde ihaleye fesat karıştırma, Vezirhan-İnönü Tünel ihalesine fesat karıştırma"..

Soruşturma dosyasında Erdoğan ailesinin Vakfı olan TÜRGEV'in faaliyetlerinin ayrı bir başlıkta incelendiği öne sürüldü. İddiaya göre Erdoğan ailesinin bu yolla milyarlarca dolarlık rant elde etti. Başbakan Erdoğan ve Erdoğan'ın yaşanan sorunları nüfuzlarını kullanarak çözdüğü de iddialar arasında.

ulusalkanal.com.tr