Patriotların geri çekilmesinde ne etkili oldu?

Almanya Türkiye’deki patriot birliklerini neden geri çekme kararı aldı? Bu sorunun yanıtını Almanya’daki hükümetin ortağı Sosyal Demokrat Parti Savunma Uzmanı Rainer Arnold verdi. Arnold, söz konusu kararın gerekçesinin Türkiye’nin PKK’ya yönelik hava operasyonları olduğunu söyledi. Almanya bir yandan da Türkiye’ye PKK açılımına devam et çağrısı yapmayı ihmal etmedi.

Patriotların geri çekilmesinde ne etkili oldu?

Almanya’nın Türkiye’deki Patriot birliklerini geri çekecek olmasının altındaki neden ortaya çıktı.

Star gazetesinin haberine göre açıklama Başbakan Angela Merkel’in başında olduğu koalisyonun büyük ortağı Sosyal Demokrat Parti Savunma Uzmanı Rainer Arnold’dan geldi. Arnold, Patriotların geri çekilmesinde PKK’ya yönelik hava operasyonlarının etkili olduğunu açıkladı.

Karar Almanya’daki muhalefet partilerinde de memnuniyet yarattı. PKK’ya yakınlığıyla bilinen Yeşiller Partisi’nin Milletvekili Claudia Roth Patriotları çekmenin doğru bir adım olduğunu söyledi. Roth “Türkiye IŞİD’le mücadele etmek yerine PKK’yı zayıflatmayı amaçlayan bir strateji izliyor” dedi.

Almanya bir yandan da Türkiye’ye “PKK Açılımına devam et” baskısı yapmayı eksik etmedi. Dışişleri Bakanı Frank Steinmeier Türkiye’nin PKK açılımına devam etmesi gerektiğini savundu. ALMAN Bild am Sonntag gazetesine konuşan Steinmeier “Türkiye tüm köprülerin atılmasına ve barış sürecinin yıkılmasına izin vermemeli” dedi.

Almanya Savunma Bakanlığı patriot birliklerini geri çekme kararını “Suriye’den Türkiye’ye yönelik bir tehditin bulunmadığı” gerekçesiyle aldığını açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr