Belçika: Ankara, sığınmacı krizi görüşmelerinde AB'ye şantaj yaptı

Belçika Başbakanı Charles Michel, sığınmacı krizine yönelik Avrupa Birliği ile görüşmelerde Türkiye'nin şantaj yaptığını ileri sürdü. Michel “Türkiye'nin çok fazla talebi var. Bunları kabul etmeyeceğim" dedi. Bu arada AB liderlerinin Türkiye'nin teklifiyle ilgili uzlaşıya vardıkları da belirtilidi.

Belçika: Ankara, sığınmacı krizi görüşmelerinde AB'ye şantaj yaptı

Suriyeli sığınmacıları ülkelerinde istemeyn Batı dünyasından Türkiye ile ilgili dikkat çeken bir suçlama geldi.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında göçmen krizi görüşmeleri Belçika'nın başkenti Brüksel'de başladı. Sığınmacı krizine yönelik görüşmelerle ilgili Belçika Başbakanı Charles Michel, Ankara'yı şantaj yapmakla suçladı. Suçlamanın nedeni ise para, AB müzakereleri ve vize muhafiyeti.

Türkiye'nin sığınmacılar için ekstra 3 milyar avro daha talep etmesi zirvede tansiyonu yükseltti. Bunun yanı sıra varılan anlaşma uyarınca AB'den Türk vatandaşlarına vizelerin kaldırılması ve müzakereler kapsamında beş faslın daha açılması talebi bazı ülkelerin tepkisini çekti.

Aylan bebek üzerinden insanlık dramıyla ilgili mesajlar yayınlamakla yetinen batı ülkelerinden Belçika'nın Başbakanı Charles Michel, Türkiye'ye suçlamalarda bulundu.

Sığınmacı krizini çözmek için Türkiye ile birlikte çalışmak zorunda olduklarını belirten Belçika Başbakanı, Türkiye'nin bu durumu AB liderlerine “şantaj gibi kullandığını” öne sürdü.

Telegraph gazetesine verdiği demeçte "Anlaşma yapmamak, kötü bir anlaşmadan daha iyidir.” diyen Michel, “Türkiye'nin çok fazla talebi var. Bazı zamanlarda şantaj gibi görünen bu talepleri kabul etmeyeceğim" dedi.

Bu arada AB liderlerinin, Türkiye'nin sunduğu teklifle ilgili ortak bir anlayışa vardıkları belirtildi.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve AB Dönem Başkanı Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Başbakan Davutoğlu'na tekliflerini sunacak. Davutoğlu AB'nin teklifini kabul ederse ortak bir açıklamayla anlaşma duyurulacak.

ulusalkanal.com.tr

ankara Belçika