Davutoğlu: Bu kadar alçakça bir plan içindeler

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin PYD’ye yönelik operasyonlarının devam edeceğini belirtti. Partisinin grup toplantısında konuşan Davutoğlu, “PYD-YPG Kürt örgütü değil, terör örgütüdür, PKK’nın Suriye koludur ve talimatlarını Kandil’den almaktadır” dedi.

Davutoğlu: Bu kadar alçakça bir plan içindeler

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuşuyor. Davutoğlu, "Suriye'deki gelişmeler ulusal güvenliğimizi tehdit ediyor. Rus uçakları akıllı bomba kullanmıyorlar neden biliyor musunuz? Rus uçakları ellerindeki bombaları toplayıp atıyorlar ve nereye gittiğine hiç bakmıyorlar. Bu kadar alçakça bir plan içindeler" dedi.

“PYD-YPG Kürt örgütü değil bir terör örgütüdür. PYD ve YPG, PKK’nın Suriye koludur ve emirleri Kandil’den almaktadır.” Başbakan Ahmet Davutoğlu, PYD ve YPG’ye yönelik bu ifadeleri kullandı ve operasyonların devam edeceği sinyalini verdi.

Türkiye’nin sınırlarını korumaya devam edeceğini belirten Davutoğlu, Türkiye’yi Birleşmiş Milletler’e şikayet eden Rusya’ya da tepki gösterdi.

Davutoğlu, “Suriye’deki temel problem IŞİD’le mücadele görüntüsü altında Esad’ın varlığını sürdürmektir” dedi. Biz bu oyunu görüyoruz Suriye halkının yanında olacağız diye konuşan Davutoğlu, PYD’yi destekleyen ABD’nin başta olmak üzere bütün dünyanın bu oyunu görmesi gerekiyor dedi.

Davutoğlu, muhalefete de yüklendi, “Türkiye’de milli bir iktidar var Milli bir muhalefet istiyoruz” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

türkiye rusya suriye Ahmet Davutoğlu