''Türkiye-Ermenistan sorununu Washington kürsüsünden çözemezsiniz''

''Türkiye-Ermenistan sorununu Washington kürsüsünden çözemezsiniz''

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yunus Soner, ErmenistanDışişleri Bakanı Nalbandyan’ın geçtiğimiz gün ABD’de yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Soykırım yalanının çöktüğünü ve Ermenistan’ın yalnızlaştığını vurgulayan Soner, Türkiye-Ermenistan arasındaki çözümün Kafkasya’dan çıkacağını belirtti.

Soner’in açıklamaları şöyle:

Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, ABD’nin başkentinden açıklamalarda bulunmuş. Sayın Nalbandyan, uluslararası hukuk konusuna değinmiş. Anlaşılan danışmanları onu yeterli bilgilendirmemiş.

Komşu Ermenistan’ın Dışişleri Bakanı’na hukuk konusunda yardımcı olalım:

1. Sayın Nalbandyan’ıngönderme yaptığı parlamentolar, sözde soykırım hakkında bildirgeler imzalamıştır. Parlamento bildirgesi, yasa değildir. Nitekim 1915 olaylarına Ocak ayında “soykırım denilemez” açıklamasında bulunan Alman Hükümeti, Nisan ayında ise konuyu komisyonlarına havale etmiştir.

2. Sayısı bir elin parmaklarını geçmeyen ülke ise, soykırım yalanını cezayla korumak istemiştir. Bu ülkelerde yalana karşı çıkmak cezaya tabi tutulmaktadır. Yalanı korumaya çalışan bu ülkeler Ortaçağ tehlikesi ile karşı karşıyadır. Yunanistan’dan Fransa’ya bu ülkelerin tarihçileri sözkonusu yasaya başkaldırıyor.

3. Hatırlatalım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Perinçek-İsviçre Davası kararı, Avrupa Devletleri için bağlayıcıdır. AİHM, İsviçre’nin sözkonusu yasasını reddetmiş, yalana karşı çıkan tezleri haklı bulmuştur. AİHM açıkça, 1915 olaylarının Yahudi Soykırımı’na benzemediğini ve uluslararası düzeyde de tartışmalı olduğunu belirtmiştir.

4. Üstelik AİHM’nin ikinci duruşmasında Ermenistan’ın Hollywood yıldızı avukatları hakimlere yalvarmıştır: “Bu mahkeme, sakın soykırım olup olmadığına karar vermesin”.

5. Dışişleri Bakanı Nalbandyan’ı Lahey Uluslararası Adalet Divanı ile de tanıştırmak isteriz. Bu divan da tehcir ile soykırımın aynı şey olmadığını tespit etmiştir. İsterse kararı kendisine iletebiliriz.

ARA SONUÇ: SOYKIRIM YALANI HUKUKEN BİTMİŞTİR!

6. Ermenistan Dışişleri Bakanı bir dizi devlet ismi sayıyor. Oysa şapkasını önüne koyup düşünsün: Neden Ermenistan’ın hiçbir komşusu soykırımı tanımamıştır? Neden İran gündemine bile almamış, Gürcistan ise Nisan ayında parlamentosunda sözkonusu bildirgeyi reddetmiştir?

7. Çünkü Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, tarihten ders almamıştır. Kendisi hala Vaşington’dan açıklamalarla, Alman Cumhurbaşkanı’nın sözleriyle ülkesine refah getireceğini sanıyor.

8.Nalbandyan’ın amacı, Karabağ sorununu çözmeden Türkiye-Ermenistan sınırını açmaktır. Oysa ABD açabilseydi, o sınırdan sadece Soros Çeteleri geçerdi. Ve bu çeteler, Nalbandyan’nın da üyesi olduğu hükümeti devirirdi.

9.Türkiye ile Ermenistan’ın sorunlarının çözümü için NalbandyanVaşington kürsülerinden vazgeçmek zorunda. Bu sorun, sadece Kafkas ülkelerinin mutabakatıyla çözülür. Kafkasların dostu, Asya ülkelerinin de destek vermesiyle bölgemize işbirliği, refah ve barış gelecektir.

ulusalkanal.com.tr

vatan partisi Ermenistan