ABD'den Büyükelçi açıklaması

Türkiye'nin Washington Büyükelçisini Ankara'ya geri çağırmasının ardından Amerika'dan ilk açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "Türkiye'nin böyle yapmaya hakkı var. Ancak bu bizim Türk hükümeti ile ilişkilerimizi etkilemez" dedi.

Türkiye Washington Büyükelçisini, Ankara'ya çağırdı, Amerika'dan açıklama geldi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ı Ankara'ya geri çağrması ile ilgili açıklama, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'ten geldi.

Nauert, "Türkiye'nin büyükelçisini geri çağırdığının farkındayız ve Türkiye'nin böyle yapma hakkı da var. Ancak bunu bizim Türk hükümeti ile ilşikilerimizi eksiltecek bir durum olarak görmüyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin hala önemli bir NATO müttefiki olduğunu söyleyen ABD Sözcüsü, Türk hükümeti ile gelecekteki konuşmaları da sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Türkiye'nin Tel Aviv ve Washington büyükelçilerinin istişare amacıyla Ankara'ya çağrıldığını bildirmişti.

Nauert'in bir başka açıklaması da Menbiç'le ilgili oldu.

Menbiç'le ilgili Türkiye ile görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Nauert, Amerika'nın yeni Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile yeni bir yola karar verilebileceğini de belirtti.

ulsual.com.tr