İran'ın Türkiye sınırında 4,4 büyüklüğünde deprem

İran'ın Türkiye sınırında 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan deprem, Van'da da hissedildi. AFAD, depreme yakın noktada bulunan yerleşim yerlerinden şuana kadar olumsuz bir ihbar alınmadığını bildirdi.

İran'ın Türkiye sınırında 4,4 büyüklüğünde deprem

Van bir kez daha sallandı. Kentte korkuya neden olan bu sarsıntının merkez üssü İran'ın Hoy kenti oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından paylaşılan bilgiye göre, saat 08.39'da İran'ın Hoy kentinde 4,4 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Depremin yaklaşık 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. AFAD yetkilileri, depreme yakın noktada bulunan yerleşim yerlerine ulaştı. Görüşme sonucunda, şuana kadar olumsuz bir ihbar alınmadığı ve gelişmelerin takip edildiği bildirildi.

Aynı bölgede 23 Şubat'ta 5,7 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Van'ın Başkale ilçesine bağlı Kaşkol, Güvenlik, Gelenler ve Özpınar köylerindeki tek katlı kerpiç evler ve ahırların büyük bölümü yıkılmıştı.

Depremde Özpınar köyünde 4'ü çocuk 6 kişi, Güvenlik köyünde ise 3 kişi hayatını kaybetmiş, 54 kişi ise yaralı olarak kurtarılmıştı. Van'ı etkileyen depremlerde 250 konut ve 300 ahırın yıkıldığı, 700 konutta da ağır hasar olduğu bildirilmişti.

ulusal.com.tr

deprem iran