ABD'den Putin'e: Saçmalık

Rusya Devlet Başkanı Putin’in, "Rus uçağının düşürülmesi karşılığında, ABD yönetimi Türkiye’nin Irak’taki askerlerini görmezden geldi" iddiasınına ABD'den yanıt geldi. İddiayı “saçmalık” olarak nitelendiren Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, "Yakın NATO müttefikimiz ile Rusya arasında ihtilaf yaratmaya çalışmak gibi bir amacımız elbette yok" dedi.

ABD'den Putin'e: Saçmalık

2015 yılını değerlendirdiği basın toplantısında, Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili ABD'yi suçlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ABD yönetiminden yanıt geldi.

Putin, Rus uçağının düşürülmesi karşılığında, ABD'nin Irak'taki Türk askerlerini görmezden geldiğini öne sürmüştü.

Bu iddia Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest’a günlük basın brifinginde soruldu. İddiayı “saçmalık” olarak nitelendiren Earnest, Türkiye’nin topraklarını ve hava sahasını savunma hakkını güçlü şekilde desteklediklerini kaydetti.

Hava sahasını ihlal eden pilotların uyarıları dikkate almadığını hatırlatan Earnest, “ABD, Türkiye ve Rusya’ya gerilimi düşürmenin yollarını aramaları çağrısında bulundu. Yakın NATO müttefikimiz ile Rusya arasında ihtilaf yaratmaya çalışmak gibi bir amacımız elbette yok" dedi. Earnest, Rusya’nın Suriye’de ABD ve koalisyon ortaklarıyla daha fazla işbirliği yapmasını istedi.

ulusalkanal.com.tr