Vekillere son jest

32 saat mesai yaptılar ancak 4 yıllık sosyal güvenlik primleri devlet tarafından ödenecek! Meclis tarihinin en kısa süreli döneminde yer alan milletvekillerine son bir jest çıktı. 2 yılı doldurmadıkları için henüz milletvekili statüsünde emekli olamayan vekillerin 4 yıllık primlerinin Meclis bütçesinden ödenmesi kararlaştırıldı.

Vekillere son jest

1 günden biraz fazla mesai yaptılar ancak 4 yıllık masraflarını devlet karşılayacak!

Bu jest, 7 Haziran'da seçilen milletvekillerine yapıldı.

7 Haziran'dan bu yana 4 ay geçti. Tatilde olan Meclis'te sadece 32 saat mesai yapıldı. Ancak 1 Kasım'da yeniden seçilmeyen milletvekillerinin 4 yıllık SGK priminin Meclis bütçesinden karşılanacağı ortaya çıktı. Bu durum, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'ın vekillere gönderdiği yazıyla öğrenildi.

Buna göre; milletvekilleri vekillikleri düştükten sonra en geç 30 gün içinde SGK'ya başvuracak. SGK primleri 4 yıl boyunca, hem de Başbakanlık Müsteşarı ile aynı ücret üzerinden Meclis bütçesinden ödenecek.

Mİlletvekİllerİne prim ayrıcalığının Meclis’te 17 Ocak 2012’de kabul edilen torba kanunla getirildiği anlaşıldı.

Meclis Başkanı’nın yazısında, 1 Kasım'da yeniden Meclis'e giremeyen milletvekillerine tedavi yardımının da aynen devam edeceği ifade edildi.

Milletvekilleri istedikleri hastanede “VIP hasta” olarak tedavi oluyor. Eski ve mevcut milletvekilleri ve birinci derecedeki yakınları yurtiçindeki tüm sağlık giderleri Meclis bütçesinden karşılanıyor. Milletvekilllerinin, diş tedavisi olan 8 tane implant hakkı var. Vekillerin 25 yaşına kadar ve evli olmayan çocukları da sosyal güvenceden yararlanabiliyor.

ulusalkanal.com.tr