Acem Köftesi nasıl yapılır? Acem Köftesi püf noktaları

Bugün Gelinim Mutfakta programında yarışmacılardan yapması istenilen Acem Köftesi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta'da yapılan Acem Köftesi malzemeleri nelerdir?

Acem Köftesi nasıl yapılır? Acem Köftesi püf noktaları

Bazı yörelerde Acem Köftesi bazı yörelerde Sulu Köfte olarak anılan köfte yemeğinin malzemeler;

  • 500 gram kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı ince bulgur
  • 1 kilo küçük boy patates
  • 1 kuru soğan
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 2 buçuk yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • İsteğe göre; Köftelerin dağılmaması için az miktarda irmik katılabilmektedir.

ACEM KÖFTESİ NASIL YAPILIR?

Bulguru ve pirinci ayıklayın ve soğanları rendeleyin daha sonra derin bir kaba kıymayı koyun üzerine bulguru, pirinci ve soğanı koyun 1 çay kaşığı kekiği, tuzu ve karabiberi atarak uzun süre yoğurun.

Hazırladığınız harçtan köftenin büyüklüğünün ne kadar olmasını isteğinize göre küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Köftelerin büyüklüğü için kestiğiniz patateslerin büyüklüğünü baz alabilirsiniz. Köfte ile patatesler aynı büyüklükte olması daha çok tercih edilir.

Yemeği hazırlamak istediğiniz tencereye sıvı yağı ve salçayı ekleyin ve kısık ateşte biraz kavurun. Üzerine 5-6 bardak su ekleyin. Daha sonra ise karabiber, 1 çay kaşığı kekik ve dilediğiniz miktarda tuz ekleyin. Üzerine patatesleri ve köfteleri ekleyin kısık ateşte yarım saat pişirin. Çok karıştırmamaya dikkat edin, köfteler çabuk dağılabilir.

ulusal.com.tr