Fedakar öğretmenler okullarını hazırladı

Fedakar öğretmenler okullarını yeni eğitim-öğretim yılına hazırladı. Van'ın Özalp ilçesine bağlı Oymakalı İlkokulu'nda idareci ve öğretmenler, tadilat çalışması yaparak okulu yeniledi. Ağrı'da ise bu yıl atandıkları okulun duvarlarını boyamak isteyen öğretmenlere sürpriz yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, tulumunu giydi, okulda boya yaptı.

Yeni eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce fedakar öğretmenler kolları sıvadı. Öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim görmeleri için seferberlik başlattı.

Van Özalp ilçesine bağlı Oymakalı İlkokulu'ndaki idareci ve öğretmenler, okulda tadilat çalışması yaptı. 21 öğretmen okulu boyadı, sıra ve pencereleri temizledi.

Öğretmenler derslikleri ve koridorları da yıkayarak okulu, yeni eğitim ve öğretime hazırladı. Okul Müdürü Ferhat İnan, öğretmenlerin okulun tadilatı için seferber olduğunu anlattı.

İngilizce Öğretmeni Kübra Küçüker de öğrencilerin temiz ve güzel bir ortamda eğitim almasını istediklerini söyledi.

Ağrı'da ise bu yıl atandıkları okulun duvarlarını boyamak isteyen öğretmenlere İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin sürpriz yaptı. Tekin, Hem öğretmenlere destek olmak hem de öğrencilere daha iyi bir eğitim ortamı hazırlamak için tulum giyerek boya yaptı.

Melek Taşdelen ve Elif Sarı, Şubat 2019'da atandıkları okullarını boyamak için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurmuştu.

Öğretmenlerin bu isteğinden haberdar olan Faruk Tekin de il genelindeki bir ekibi okulun boya işleri için görevlendirdi. Tekin bununla da yetinmedi. Okulun boyanacağı gün köye gelerek, üzerine tulumu giyip öğretmenleriyle okulu boyadı.

Memleleketi Ağrı'ya atandığını anlatan Adanalı Melek Taşdelen ise "iyi ki köy öğretmeniyim" dedi.

ulusal.com.tr

van