Iğdır çağlası rağbet görüyor

"Doğu'nun Çukurova'sı" olarak nitelenen Iğdır'daki kayısı ağaçlarında yetişen çağlalar, en az kayısı kadar ilgi görüyor. Kayısı üreticileri meyveyi hem çağla olarak, hem taze kayısı olduğunda, hem de kurutulduğunda satabiliyor.

Iğdır çağlası rağbet görüyor

Türkiye'de kayısı üretiminde ilk sıralarda yer alan Iğdır'da, kayısının olgunlaşmamış hali olan çağla da yoğun talep görüyor.

Sahip olduğu iklimi ve coğrafi şartları dolayısıyla birçok sebze ve meyvenin yetiştirildiği Iğdır, kayısı üretiminde yurdun önemli merkezleri arasında yer alıyor. "Doğu'nun Çukurova'sı" olarak nitelenen kentteki kayısı ağaçlarında yetişen çağla kayısı, en az olgunlaşmışı kadar ilgi görüyor.

Binlerce dönüm arazide bulunan kayısı ağaçlarında nisan ve mayıs aylarında yetişen çağlalar, yurt genelinde alıcı buluyor. Kayısı ağacının meyvesi, hem olgunlaşmadan önce, hem de olgunlaştıktan sonra satılabiliyor.

Kentte ilkbaharın gelişiyle kayısı bahçelerinin kiraya veriliyor. Kiralayanların kimisi kayısı, kimisi de çağla olarak bu meyveleri piyasaya sürüyor. Çağlaya özellikle Ankara, İstanbul ve diğer şehirlerden büyük rağbet var.

ulusal.com.tr

çağla Iğdır kayısı