Dr. Mehmet Perinçek Rusya'nın koronavirüs ile mücadelesinde son durumu aktardı

Bugün, Rusya'nın başkenti Moskova'dan, Ulusal Kanal'a bağlanan Dr. Mehmet Perinçek, Rusya'nın koronavirüs ile mücadelesini anlattı.

Dr. Mehmet Perinçek Rusya'nın koronavirüs ile mücadelesinde son durumu aktardı

Moskova Üniversitesi'nin misafir profesörü Dr. Perinçek, Rusya'daki son koronavirüs verilerini aktararak, vaka sayısının 7 bin 97 olduğunu, son günde bin 154 kişide koronavirüs tespit edildiğini ve toplamda 58 kişinin virüs nedeni ile hayatını kaybettiği bilgisini verdi.

Dr. Perinçek, Rusya'da yaşanan ölümlerin, Avrupa ile kıyaslandığında oldukça düşük olduğunu, bunda ise Ocak ayında alınmaya başlanan önlemlerin başta Çin ile uzun kara sınırının hemen kapatılması ardından hava ulaşımının azaltılması sayesinde olduğunun altını çizdi.

Rusya'nın Ocak ayında aldığı önlemlerin yanı sıra 28 Mart tarihinden itibaren sokağa çıkmanın azaltılması ve idari tatilin başlatılması ile virüsün yayılmasında önemli bir adım atıldığını fakat virüsün tedavisinin bulunmaması üzerine 5 Nisan'da sonlanacak olan idari iznin 30 Nisan'a kadar uzatıldığı bilgisini verdi.

Dr. Perinçek, Rusya'da vatandaşların yaşantısını ise, "Şu an rusyada marketler dışında eczaneler hastaneler dışında hiçbir özel işletme çalışmıyor ya da evden çalışıyorlar. Bir nevi sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sadece mahallenizdeki markete gidebilirsiniz. Köpeğinizi gezdirmek için evin etrafından 100 metre gezilmesine izin var" sözleriyle anlattı.

Rusya'da, virüsün Moskova'da yayıldığını ve her federali etkilemediğini belirten Dr. Perinçek, her federalin idari izin süresinin kısaltma yetkisi olduğunu fakat bu kararı vermeden önce sağlık uzmanları ve hükümet ile değerlendirme yapılmasının gerekli olduğunu belirtti.

Rusya'da gıda sıkıntısının yaşanmadığını ve depoların dolu olduğu açıklamasının yapıldığını aktaran Dr. Perinçek, alışverişte online siparişlerin arttığını da söyledi.

Ülkede yapılan testlerin Avrupa'ya kıyasla 795 bin test ile üst sıralarda olduğunu da belirten Dr. Perinçek, "Rusya bir taraftan kendi içerisinde koronavirüsün yayılmaması için tedbirler alırken tüm dünyada da aktif çalışmalar yürütüyor" diyerek İtalya ve ABD başta olmak üzere birçok ülkeye yardım gönderdiğinin altını çizdi.

Batının, koronavirüs mücadelesini de ele alan Dr. Perinçek, "Batının liberal politikaları ciddi bir şekilde iflas etti. AB'nin felsefesine baktığımızda liberal bir ekonomi var yani devletin müdahalesinin olmadığı bir ekonomide bu tür krizlerde sorun çıktığı ortaya çıktı" diyerek liberal toplum ve liberal politika fikrinin de başarısızlığa uğradığıın yani disiplin içerisinde bulunmayan bir sistemin krize girdiğini ifade etti.

ulusal.com.tr

rusya rusya koronavirüs