HDP'li Figen Yüksekdağ'dan açıklama: O partiler koalisyonu zorlamalı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ "AKP ve CHP koalisyon koşullarını zorlamalı" dedi. Koalisyon için sorumluluk üstlenmeye hazır olduklarını belirten Yüksekdağ, AKP CHP koalisyonuna "zorluk çıkarmayacaklarını" söyledi.

HDP'li Figen Yüksekdağ'dan açıklama: O partiler koalisyonu zorlamalı

Ankara'da koalisyon mesaisinin başlamasıyla bir açıklama da HDP'den geldi. Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ AKP-CHP koalisyonundan yana olduklarını belirtti.

"Mantıklı olan ve ilk yapılması gereken seçimden birinci ve ikinci parti olarak çıkan AKP ve CHP’nin koalisyon koşullarını zorlamasıdır. Seçim sonuçlarının mantığının doğal sonucu budur."

HDP'li Yüksekdağ, AKP ile koalisyon için de kapıyı açık bıraktı, "koalisyona ihtiyaç varsa biz bu doğrultuda sorumluluk üstleniriz." dedi. Hürriyete konuşan HDP'li Yüksekdağ, olası bir AKP CHP koalisyonuna "zorluk çıkarmayacaklarını" söyledi.

Yüksekdağ açılım süreciyle ilgili ise ayrıntı bir bilgiyi paylaştı. İmralı adasına ziyaretlere şimdilik izin verilmese de görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

"Devlet heyetinin Sayın Öcalan’la görüşmeleri sürüyor. Onun bilgisi bizimle paylaşılıyor. Ama iki aydır heyetimizin gitmesine izin verilmiyor ve müzakereler başlatılmıyor."

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu çarşamba yapacağı HDP ziyaretinde koalisyon konusunun açılım süreci ile birlikte ele alınması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr