Kapalıçarşı tarihinde bir ilk!

Tarihi Kapalı Çarşı'da restorasyon süreci 1 ay içinde başlıyor. Ocak ayı sonunda ilk kazmanın vurulması bekleniyor.

Kapalıçarşı tarihinde bir ilk!

İstanbul'un en önemli tarihi, turistik ve ticari yapılarından biri olan Kapalıçarşıda restorasyon süreci başlıyor.

2009’dan bu yana gündemde olan restorasyon sürecinde sona gelindi.

Anıtlar Yüksel Kurulu’ndan izinlerin alınmasıyla önemli bir eşik aşılmış oldu. Fatih Belediyesi yetkilileri, Pazartesi günü 300’e yakın Çarşı esnafının katıldığı bir toplantı yaptı. Belediye Başkanı Mustafa Demir’in yönettiği toplantıda esnaf ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Taraflar, büyük ölçüde anlaşmaya vardı.

Restorasyon sürecinin 5 yıla yakın sürmesi bekleniyor. Bu sürecin muhatabı olarak ise yeni bir yönetim oluşturulacak. 13 kişilik yönetimin 9'u Çarşı esnafından 4'ü ise kamu kurumlarından seçilecek. Kapalıçarşı Esnaflar Derneği Başkan Vekili Atilla Saraç, restorasyonun Ocak ayı sonu ya da Şubat ayında başlamasını beklediklerini kaydetti.

Restorasyon kanalizasyon sistemi, yerlerin ve çatının onarımı, bazı noktaların güçlendirilmesi ile ısıtma-soğutma işlerini kapsıyor.

Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edilen Kapalı Çarşı dünyanın en işlek noktalarından biri. Geçtiğimiz yıl 90 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği Çarşı’da 2 bin 500 esnaf iş yapıyor, 10 bini aşkın kişi çalışıyor.

ulusalkanal.com.tr