Türkiye'den büyük hava operasyonu

Türk Savaş Uçakları Suriye'deki Harcele köyü yakınlarında IŞİD hedeflerini vurdu. Öte yandan Amerika'nın ordulaştırmaya çalıştığı YPG ve Arap birlikleri "Suriye Demokratik güçleri" adı altında IŞİD'e ilk saldırısını düzenledi. Saldırının ABD özel birliklerinin Suriye'ye yerleşeceği kararının ardından gelmesi dikkat çekti.

Türkiye'den büyük hava operasyonu

Türkiye, Kilis'in karşı tarafında bulunan Harcele Köyü bölgesindeki IŞİD mevzilerini hedef aldı.

Operasyon, Türk Hava J-Kuvvetlerine ait 2 F-16 savaş uçağı ile düzenlendi. Alınan bilgilere göre hava harekatı saat 15 sıralarında başladı. Jetler hedefleri başarıyla vurduktan sonra üslerine geri döndü.

Hava harekatı Türkiye tarafından da görüntülendi. Türkiye Temmuz ayındaki hava operasyonlarından sonra ikinci kez IŞİD hedeflerini vurmuş oldu.

Öte yandan Amerika'nın Ekim ayınının ortasında ordulaştırma kararı aldığı YPG ile bazı Arap birlikleri IŞİD'e yönelik ilk ortak saldırısını düzenledi. "Suriye Demokratik Güçleri" adı verilen bu yapılanmanın saldırısı hakkında Burkan El Fırat Sözcüsü Şerfan Derviş açıklamalarda bulundu.

Derviş, Saldırının Cuma akşamı başladığını ve Haseke vilayetinde IŞİD'in elindeki bölgelerin hedef alındığını belirtti.

Harekatın Amerika'nın Delta Force Birliklerini Suriye'ye gönderme kararı almasının ardından yaşanması dikkat çekti. CNN'de yapılan yayınlarda, bu özel birliklerin doğrudan savaşmayacakları, Rakka operasyonu için YPG'ye mihmandarlık yapacakları belirtilmişti.

Rusya'ya karşı bir hamle olarak yorumlanan bu kararın ardından Moskova'dan tepki geldi. ABD'nin bu kararı tek taraflı aldığını belirten Dışişleri Bakanı Lavrov, "Eminim ne Rusya ne Amerika sözde temsili bir savaşın içine girmek istemez" dedi.

ışid suriye kilis Türk jetleri