Yardım paketi oylamasına devam ediliyor

Yunanistan’a yapılacak üçüncü mali yardım paketinin oylaması Avrupa Birliği’ne üye ülke parlamentolarında devam ediyor. Dün İspanya Meclisi’nde kabul edilen yardım paketi bu gün Almanya ve Hollanda parlamentolarında görüşülecek.

Yardım paketi oylamasına devam ediliyor

Yunan Parlamentosu’nda kabul edilen 3. Kurtarma Paketi için son sözü Avrupa Birliği ülkeleri söyleyecek. Paket İspanya Meclisi’nden geçerken Ekonomi Bakanı Luis De Guindos, yardımından kendilerinin üzerine düşecek payın 10 milyar 148 milyon Euro olacağını söyledi.

Yardım paketinin görüşmeleri bugün Hollanda ve Almanya meclislerinde devam edilecek. Hollanda Meclis’inde yardım paketi için lehte oy çıkması bekleniyor.

Almanya Meclisi'nde de evet çıkması hemen hemen kesinleşti. Alman Şansölyesi Angela Merkel’in lideri olduğu Hristiyan Birlik Partileri, hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti ve Yeşiller Partisi’nin evet oyu vereceği kulislere yansıdı.

Öte yandan Almanya’daki oylamada hayır ya da çekimser oy kullanacaklarını belirten Sol Parti Meclis Grubu Başkanı Gregor Gysi konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Gysi “Yardımlar Yunanistan’ı IMF, Avrupa Birliği ve Avrupa Merkez Bankası’na daha fazla bağımlı yapacaktır” dedi.

ulusalkanal.com.tr