İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif yarın Türkiye'de

Ankara ile Moskova arasındaki ilişkiler hızla gelişirken Amerika destekli darbe girişiminin ardından İran'dan Türkiye'ye ilk üst düzey ziyaret yapılacak. Dışişleri Bakanı Cevad Zarif yarın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek. Görüşmelerde başta Suriye olmak üzere bölgesel konular ele alınacak.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif yarın Türkiye'de

Ankara Moskova Tahran hattında sıcak gelişmeler yaşanıyor. Türkiye’ye Avrasya yolunu açan Erdoğan-Putin zirvesinin ardından İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif yarın Türkiye’ye geliyor. Ziyaret, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası İran'dan Türkiye'ye ilk üst düzey temas.

Açıklama Dışişleri Bakanlığından yazılı olarak yapıldı.

Buna göre önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek Zarif ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek.

Görüşmelerde İran ile Türkiye arasındaki ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alınacak. Zirvede Suriye başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

Görüşme öncesi İran ve Rusya arasındaki temaslar dikkat çekiyor. Son olarak İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya gelmişti. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılan zirvenin ardından üç ülke ortak bildiri yayımlamıştı. Bildiride teröre ve bölgesel sorunlara karşı işbirliği vurgusu yapılmıştı.

İlerleyen süreçte 3'lü zirvenin Erdoğan'ın katılımıyla birlikte 4'lü zirveye dönüşebileceğini belirtiliyor.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney darbe girişiminin ardından “Türkiye'deki darbenin ABD tarafından tasarlanıp hazırlandığına dair suçlamalar var. Bu ispat edilirse ABD adına büyük bir rezalet olacak." demişti.

ulusalkanal.com.tr