CHP'de referandum toplantısı

CHP, referandumda izleyeceği yol haritasını Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu ve Meclis Grubunun ortak çalışma toplantısında ele aldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki toplantı 8 saat sürdü. CHP'nin referandumda mitingi az; ancak saha çalışması yüksek bir kampanya yürütmesi benimsendi.

CHP'de referandum toplantısı

CHP Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu ve Meclis Grubu referandumda izlenecek yol haritası için ortak toplantı yaptı. 8 saat süren toplantıda parti kurullarının görüşleri masaya yatırıldı.

8 saat süren ve genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık ettiği toplantılarda referandum için mitingi az ama saha çalışması yüksek bir kampanya yürütmesi benimsendi.

Toplantının basına kapalı bölümünde, milletvekilleri söz alarak referandumla ilgili düşüncelerini aktardı. Vekiller, bölge çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Anayasa değişikliğinin Anayasa Mahkemesi'ne götürülüp götürülmemesi de ele alındı. Bazı üyelerin "Anayasa Mahkemesi bu işler içindir, gidilmeli" dediği bazılarının ise "Halka gidelim buradan bir şey çıkmaz. Bunu da reddedecek zaten" yaklaşımı içinde olduğu öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'nun, referansum sürecinde parti yöneticilerini provokasyonlara gelmemeleri konusunda uyardığı belirtildi.

ulusalkanla.com.tr

chp referandum toplantı