Erdoğan'dan ilk açıklama

Erdoğan, Huber köşkü önünde vatandaşlara seslendi

Erdoğan'dan ilk açıklama

Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. 24 haziran seçimlerini ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Gayri resmi sonuçlara göre şahsıma milletimiz başkanlık görevini tebliğ etti. Bu önemli günde sandık başına giderek oyunu kullanan ve vatandaşlık vazifesini yerine getiren herkese teşekkür ediyorum. Şahsıma partime ve ittifakımzıa oy veren kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Yurt içi ve yurt dışındaki kardeşlerime şükranlarımı ifade ediyorum. Bugün Türkiye'nin tamamında özgür iradesiyle sandığıa gitmiş kendisi ve ülkesi için tercihini yapmıştır. Seçimlerin heryerde büyük bir olgunlukla tamamlanmış olmasından memnuniyet duyuyoruz.

Seçimlere büyük bir katılımın olması çok net bir mesajdır. Bugün dünyada %30 %40 katılımlarla seçimlerin yapıldığı ülkeler kendilerini demokrat olarak tanıtırken bizim ülkemizde %90'lara ulaşmıştır. YSK'dan ilçe seçim kurullarına müşahitlere kadar herkese teşekkür ediyorum. Sevgili milletim, milletimiz sandıkta üzerine düşen görevi yapmıştır. Bundan sonra cumhurbaşkanı ve meclisiyle daha çok çalılma zamanıdır. Artık seçim döneminde yaşanan kırgınlıkları geride bırakıp ülkemizin geleceğine yoğunlaşma zamanıdır. Geçtiğimiz 16 yılda darbecilerle cumtacılarla yağtığımız mücadelede ülkemizi getirdiğimiz yerden geriye gidiş asla sözkonusu olmayacaktır. Tam tersine daha da ileriye gitmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu ülkede kimsenin kökeninden inancından hayat biçiminden dolayı horlanmasına haklarının kısıtlanmasınada asla izin vermeyeceğiz. Ülkemizi daha da güçlendireceğiz. Milletimizden aldığımız bu destekle sınır içinde ve dışında ülkemizi tehdit etmeye çalışanlara cevabımızı daha güçlü şekilde vereceğiz.

Gayemiz bu dönemde ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmaktır. Seçim beyannanemizde mileltimize taahhüt ettiğiiz projeleri titizliklle takip edecek ve hizmete sunacağız. Ülkemizi geleceğe taşımak için gece gündüz çalışacağız. Reform ihtiyacımız hiç bitmeyecektir. Yargımızı tarafsız ve bağımsız niteliğini güçlendireceğiz. Milletimizin bize verdiği yönetme emanetini namusumuz gibi canımızdan önde tutacağız. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ülkesi haline getirmeden bize durmak yok. Biz ülkemizi iyi yönettiğimizde milletimizin dha byük başarılara imza atacağına inanıyoruz. Seçim sonuçlarının bir kez daha hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim milletimizin yar ve yardımcısı olsun.

Değerli kardeşlerim şu anda gelen bütün neticeler hamdolsun gayet olumlu güzel. Ve parlamentoda hedefe ulaşamadıysakta inşallah elimizden gelen bütün gayretlerimizle onuda Cumhur İttifakı olarak çözmenin gayreti içerisinde olacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum.

Erdoğan'dan seçim sonrası ilk twet

erdoğan açıklama seçim oy