Vatan Partisi İzmir Milletvekili Adayı Ümit Zileli: AKP-CHP koalisyonu tezgahlanıyor

Vatan Partisi İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Gazeteci Yazar Ümit Zileli seçim çalışmaları için geldiği Gaziemir'de açıklamalarda bulundu.

Vatan Partisi İzmir Milletvekili Adayı Ümit Zileli: AKP-CHP koalisyonu tezgahlanıyor

7 Haziran 2015 Milletvekilliği Genel Seçimleri'ne sayılı günler kala siyasi partiler ve milletvekili adayları çalışmalarına hız verdi. Seçim çalışmalarını arttıran partilerden biri de Doğu Perinçek'in lideri olduğu Vatan Partisi.

1 ve 2. Bölge'de iki gazeteci yazarı liste başı yapan Vatan Partisi İzmir'de oy oranını maksimum seviyeye çıkartmanın peşinde. 1.Bölge'de Ümit Zileli, 2.Bölge'de Hulki Cevizoğlu ile seçime iddialı şekilde hazırlanan Vatan Partisi, kentte yapacağı miting ile gücünü ortaya koymayı hedefliyor.

Vatan Partisi İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Ümit Zileli seçim çalışmaları için geldiği Gaziemir'de partisinin yüzde 10 barajı konusunda sıkıntısı olmadığını ifade ederek "Gerçek baraj zihinlerdeki olan baraj. Vatan Partisi'nin destekçisi yüzde 10'ların çok üzerinde" dedi. İngiltere'deki son seçimi örnek gösteren Zileli "Orada seçim anketi yapan şirketlerin açıkladıkları rakamlarla seçimden çıkan sonuç tam aksine oldu. Seçmen anket firmalarını iki seksen yere serdi" dedi. Zileli "CHP yönetimi oylar bölünmesin diyorlar. Kim kimi bölüyor. Asıl Atatürkçüleri bölen sizsiniz" diyerek eleştirdi.

Zileli Gaziemir'de yaptığı açıklamalar da özetle şu görüşlere yer verdi; "HDP lideri Demirtaş kamuoyunda 'aman ne güzel çocuk. Aman ne yakışıklı. Tayyip'e de seni başkan yaptırmayacağım da diyor' diyerek parlatılmaya çalışılıyor. Arkadaşlar bunlar İmralı'nın izni olmadan hiç bir şey yapamayacak adamlar. O ne talimat veriyorsa onu yerine getiriyorlar. AKP ve HDP danışıklı. Sanki bir birleri arasında sorun varmış gibi yapıyorlar. Bunlar değil miydi iki aya önce Dolmabahçe'de el sıkışanlar. Asıl tezgahlanan AKP-CHP koalisyonu. Ben bugüne kadar tüm seçimlerde 'lanet olsun' diyerek CHP oy veren biriyim. Ancak bu seçimde artık yeter diyerek Vatan Partisi'ndeyim. Vatan Partisi'nin mecliste olması Türkiye'nin bölünmesini engeller. Türkiye'nin birliği için mücadele ediyoruz. CHP'nin tabanı ile ayrı düşünmüyoruz. Ancak taban ile tavan arasında fark var. CHP lideri Kılıçdaroğlu Kemal Derviş'e milletvekilliği teklif ediyor. Bey buna tenezzül etmiyor. Diyor ki 'sizin de içinde yer aldığını bir hükümette sorumluluk alabilirim' Sonrada basına 'CHP lideri hükümette bana bakanlık teklif etti' diye açıklamalarda bulunuyor. Öyle ya Birleşmiş Milletler'de alanında ikinci sırada bir isim milletvekilliğini ne yapsın. Biz onun geçmişte siyasi olarak neler yaptığını çok iyi biliriz. Ne demek CHP'nin içinde yer alacağı bir hükümet. Şimdi size soruyorum. Seçimler bitti diyelim. AKP tek başına hükümetten düştü. Milletvekili sayıları açısından HDP'ye de fazla fazla milletvekili verelim 80 olsun. CHP-HDP birlikte koalisyon kurabilecek sayıya erişmesi mümkün değil. CHP-MHP koalisyonu da öyle. CHP-MHP-HDP koalisyonu mu dediniz?! Buna herkes güler. Bunun imkansız olduğunu herkes bilir. Geriye bir tek kalır AKP-CHP koalisyonu. Zaten gelinmek istenilen nokta burası.Olası AKP-CHP koalisyonu bir ihanet olur. Tüm tezgahlar ancak Vatan Partisi mecliste var olmasıyla bozulur. Türkiye çok geçmeden bir erken seçime gider ve taşlar o seçimde yerine oturur." (yerelhaberci.com.tr)

AKP ümit zileli vatan partisi izmir milletvekili adayı