Ağrı'da Gürbulak Gümrük Müdürlüğü aracına roketli saldırı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, Gürbulak Gümrük Müdürlüğüne ait araca roketli saldırı düzenlendi. Bir personelin şehit olduğu saldırının ardından başlatılan operasyonlarda 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Ağrı'da Gürbulak Gümrük Müdürlüğü aracına roketli saldırı

Ağrı'da gümrük aracına roketli saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası operasyonun düğmesine basıldı...

Olay İran sınırında yaşandı. Patlamanın olduğu nokta Gürbulak Sınır Kapısı'na çok yakındı. Kapıya 3 kilometre mesafede saldırı düzenlendi. Tır parkı yakınlarında zırhlı Gürbulak Gümrük Müdürlüğüne ait servis midibüsü hedef alındı. Teröristler saldırı için nöbet değişimini bekledi. Roket aracın tekerleğine isabet etti.

Zırhlı servis aracı boş araziye sürüklendi, 1 personel şehit oldu.

Bölgeye anında sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri ile arama-kurtarma personeli sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Geniş güvenlik önlemleri alındı. Operasyon vakit kaybetmeden başlatıldı.

Teröristlerin olduğu düşünülen bölge yoğun ateş altına alındı. Operasyonu hava desteği de sağlandı. 2 ATAK helikopteri belirlenen hedefleri vurdu, 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Bomba imha ile mayın arama ekipleri bölgede arazide tarama faaliyeti yürüttü.

O sırada bir haber daha geldi. Teröristlerce araziye önceden yerleştirilmiş patlayıcı infilak etti. Tarama yapan 1 asker, yaralandı.

ulusal.com.tr

ağrı Doğubayazıt