Konfederasyon ve sendikalar üyelerine destek için seferberlik başlattı

Koronavirüsle mücadelede konfederasyon ve sendikalar da üyeleri için harekete geçti. Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası üye şirketlerine ve çalışanlarına önemli bir destek paketi sundu. Paket içinde yer alan desteklerin toplam büyüklüğünün 500 milyon liraya ulaştığı belirtildi. Türk-İş konfederasyonu da kağıt atık toplayıcılarına önümüzdeki hafta gıda yardımında bulunacağını açıkladı.

Konfederasyon ve sendikalar üyelerine destek için seferberlik başlattı

Konfederasyon ve sendikalar üyelerine destek için seferberlik başlattı.

Yeni tip koronavirüs nedeniyle alınan tedbirlerin işçileri etkilememesi için konfederasyonlar ve sendikalar önlemlerini almaya devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası üye şirketlerine ve çalışanlarına destek paketi açıkladı. Buna göre, karşılıksız üye desteğinin 2 yıllık ödemesi tek seferde yapıldı. Üye aidatları da 6 ay süreyle ertelendi.

Üye çalışanlarının 5 bin çocuğuna verilen eğitim bursunun ödemeleri de erken yapıldı. Çalışanlar ve çocukları için online eğitim programları hayata geçirildi. Ayrıca çalışanlar için indirimli online alışveriş kanalı açıldı. MESS, üye iş yeri çalışanları için toplam 2 milyon maske alımı da yaptı. Paket içinde yer alan uygulamaların toplam büyüklüğünün 500 milyon liraya ulaştığı aktarıldı.

MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, salgın nedeniyle zor bir dönemden geçen sanayiye cansuyu olmayı hedeflediklerini belirtti. Akkol, “Bu süreçte, çalışma arkadaşlarımızın ve ailelerinin sağlığını ilk sıraya koyuyoruz” açıklamasını yaptı.

Öte yandan Türk-İş ve bağlı sendikalar da üyelerine yönelik destekler verileceğini açıklamıştı. Türk-İş şimdi de kağıt atık toplayıcıları derneğine yardıma hazırlanıyor. Konfederasyon önümüzdeki hafta kağıt toplayıcıları derneği aracılığıyla gıda yardımında bulunacak.

ulusal.com.tr

koronavirüs