ABD'den yüz milyonlarca dolarlık yaptırım!

Dünya ticaret savaşını başlatan Amerika, Rusya'ya yönelik yeni yaptırım kararlarını açıkladı. 2 Rus vatandaşı, 1 Rus ve 1 Slovakyalı şirket "ABD'yi hedef alan siber faaliyetlerinde Moskova'ya yardım ettikleri" gerekçesiyle yaptırım listesine alındı. Bu arada Trump'ın ek gümrük kararlarına ABD'li işadamlarından da tepki var.

ABD'den yüz milyonlarca dolarlık yaptırım!

Amerika Birleşik Devletleri, iki Rus vatandaşı ile bir Rus ve Slovakyalı şirkete yaptırım uygulama kararı aldı. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne yönelik yaptırımları ihlal ettiği gerekçesiyle de 2 Rus nakliye şirketiyle, 6 Rus bandıralı gemiye daha müeyyide uygulanacağı duyuruldu.

Açıklama ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapıldı. Siber alanda faaliyet gösteren bu şirketlere ve kişilere, "yaptırımları delme" suçlamasından müeyyide uygulanacağı bildirildi.

Yaptırım uygulanan şirketler Obama döneminde de Washington'un hedefi olmuş, Beyaz Saray bir dizi yaptırıma gitmişti.

Hazine Bakanlığı'ndan yapılan ikincim açıklamada da Birleşmiş Milletler kararları uyarınca Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne yönelik yaptırımları ihlal ettiği gerekçesiyle 2 Rus nakliye şirketiyle, 6 Rus bandıralı gemiye daha yine müeyyide uygulanacağı belirtildi.

Bu açıklamada, bu şirketler ve gemiler, BM kararına rağmen, Kore'ye rafine petrol ürünü götürmekle suçlanıyor.

Bu arada Trump’a Amerikan şirketlerinden de uyarı geldi. ABD Ticaret Odası, “200 milyar dolarlık yeni vergi listesi ülkede fiyatları artıracak. Ekonomiyi olumsuz etkileyecek. Çin’le müzakereye oturun” çağrısı yaptı.

abd rusya