Kurban satıcılarının dikkatine!

Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014 yılı Kurban Bayramı sonrasında geçen yıl olduğu gibi kesim zorunluluğu olmadan canlı hayvan alımı yapılacağını açıkladı.

Kurban satıcılarının dikkatine!

Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014 yılı Kurban Bayramı sonrasında geçen yıl olduğu gibi kesim zorunluluğu olmadan canlı hayvan alımı yapılacağını açıkladı.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, başta batı bölgelerinden iller olmak üzere, ülke genelinde Kurban Bayramı dolayısıyla kurban pazarlarına getirilen ancak satıcıların ellerinde kalan hayvanların, değerlerinin altında satmalarını ve geri dönüş sürecindeki mali giderler konusunda sıkıntı yaşanmasını engellemek amacıyla Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacağı kaydedildi.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "2013 yılı içeresinde pilot uygulaması yapılan ve yetiştiricilerimiz tarafından ilgi gören canlı kurbanlık alım metodu ile; Kombina Müdürlükleri tarafından 08/10/2014 tarihinden itibaren, hayvanların fiziksel ve hayvan hastalıkları yönünden muayenelerinin yapılarak, Kombina Müdürlüğünün bulunduğu illerde (Adana, Ağrı, Bingöl, Diyarbakır, Denizli, Erzurum, Sakarya, Sincan, Van ve Yozgat), işletmelerimiz bünyesinde aşağıda belirtilen şartlarda alımları gerçekleştirilecektir.

Bu kapsamda; canlı kasaplık sığırlardan,

1- Asgari 400 Kg ve üzeri canlı ağırlıktaki besi kondisyonu yüksek erkek canlı kasaplık sığırın canlı kantar tartımlarından %8 tokluk firesi düşülmesi sonucu elde edilen ağırlığına 10,50 TL/ Canlı Kg. üzerinden %50 peşin, kalanı 30 gün vade ile,

2- 320-399 Kg canlı ağırlıktaki besi kondisyonu yüksek erkek canlı kasaplık sığırın canlı kantar tartımlarından %8 tokluk firesi düşülmesi sonucu elde edilen ağırlığının 10,00 TL/ Canlı Kg. üzerinden %50 peşin, kalanı 30 gün vade ile alımları gerçekleştirilecektir.

3- II. ve III. kalite dişi hayvanlar canlı alım kriterleri ile değil Kurumun diğer alım kriterlerine uygun şekilde alımları geçekleştirilecektir."

ANKARA (DHA)