Sultanahmet bombacısının kimliği belli oldu

Sultanahmet'te bir polisin şehit olduğu saldrıyı gerçekleştiren kişinin Rus uyruklu olduğu iddia edildi.

Sultanahmet bombacısının kimliği belli oldu

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre, Sultanahmet’teki İstanbul Turizm Şube Müdürlüğü’ne canlı bomba saldırısı düzenleyen ve bir polisin şehit olmasına neden olan kadın teröristin Rus uyrukluRiana Ramazova olduğu

belirlendi. Emniyet İstihbarat ve MİT saldırının nedeniyle ilgili çalışıyor.

Öte yandan İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yapılan açıklamada,"Saldırganın kimliğinin belirledik ama şu aşamada açıklamak doğru değil" ifadelerine yer verildir polisin şehit olduğu saldrıyı gerçekleştiren kişinin Rus uyruklu olduğu iddia edildi.

DHKP-C'nin üstlendiği saldırıyı Elif Sultan Kalsen'in düzenlediği öne sürülmüş, Adli Tıp'ta cesedi teşhis eden aile, cesedin kızlarına ait olmadığını açıklamıştı.

Dün, Yenibosna'daki Adli Tıp binası önünde açıklama yapan avukat Ebru Timtik, bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin cesedinin Elif Sultan Kalsen'e ait olmadığını belirterek, "İçeride savcı beyin nezaretinde bize bir kadın cesedi gösterildi. Beyaz tenli, 163 cm boylarında bir kadın cenazesiydi gördüğümüz. Elif Sultan Kalsen'in annesi ve babası geldiler. O kadının cesedine baktılar. Ancak o kadının cesedi Elif Sultan Kalsen'e ait değil" demişti.

ulusalkanal.com.tr

hürriyet Rus uyruklu Riana Ramazova saldırgan kim