Kayseri 2'nci Ana Bakım Merkezi'nde zırhlı araçlar hazırlanıyor

Fırat Kalkanı'nın "vurucu gücü"nü oluşturan tank ve diğer paletli araçlar Kayseri’deki 2. Ana Bakım Merkezi Komutanlığında operasyona hazırlanıyor. Üretim ve yenileme çalışmalarının yapıldığı araçlar zorlu testlerden geçer not aldıktan sonra operasyon bölgesine sevk ediliyor.

Fırat Kalkanı Harekatı’nda terör örgütleriyle mücadelede önemli bir yeri olan tank ve paletli araçlar Kayseri’de operasyona hazırlanıyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin vurucu gücünü oluşturan araçlar Kayseri 2. Ana Bakın Merkezi komutanlığında zorlu testlerden geçiyor. Tam not alan araçlar daha sonra operasyon bölgesine sevk ediliyor.

Uzman ekipler tarafından yüzde 45 iniş, yüzde 60 çıkış ve yüzde 30 yan eğimin olduğu pistlerde yürütülen paletli araçlar, operasyonlara hazır hale getiriliyor.

Komutanlık, rutin görevlerinin yanında "Fırat Kalkanı Harekatı"na katılan paletli araçların, bakım, onarım ve yenileştirme çalışmalarını da sürdürüyor.

Teröristlerin saldırısı sonucu zarar gören tank ve diğer paletli araçların onarımı yapılırken bir yandan da üretimi gerçekleşiyor.

2. Ana Bakım Merkezi Komutanı Bakım Albay Tayfun Türkoğlu fabrikada yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.

ulusalkanal.com.tr

kayseri zırhlı araçlar