PYD, El Bab'a saldırıya geçti

Amerikan İsrail koridorunu bölen Fırat Kalkanı Harekatının yeni hedefi olan El Bab için PKK’nın Suriye kolu PYD saldırıya geçti. Terör örgütü Mare'nin güneyindeki Hesecik, Verdiye, Kul Suruc ve Kasteli köylerini ele geçirdi. Sözde PYD kantonları olan Menbiç ile Afrin arasında bulunan El Bab ilçesi PKK koridoru tamamlanması için kritik önemde.

PYD, El Bab'a saldırıya geçti

PKK’nın Suriye kolu PYD terör koridoru için saldırıya geçti.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Dabık’ın IŞİD’ten temizlenmesiyle panikleyen PYD, PKK koridorunu tamamlamak için El Bab’a yöneldi.

Anadolu Ajansı muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre terör örgütü dün Mare ilçesinin Tel Melid köyünde konuşlu ÖSO güçlerine saldırdı. Çatışmada 2 ÖSO savaşçısı hayatını kaybetti.

PYD, sabah saatlerinde yeniden başlattığı saldırılarda da IŞİD kontrolündeki Hesecik, Verdiye, Kul Suruc ve Kasteli köylerini ele geçirdi.

El Bab ilçesi Amerikan İsrail Koridorunun tamamlanması için kritik önemde. Terör örgütü, Türkiye sınırı boyunca Haseke ili ile Kobani ve Fırat Nehri'nin batısındaki Afrin ilçelerine hakim. PYD El Bab’ı ele geçirerek sözde PYD kantonlarını birleştirmeyi hedefliyor.

ulusalkanal.com.tr

saldırı pyd el bab