Kılıçdaroğlu açılımın devamı için ne yapacaklarını anlattı

Açılıma talip olduklarını her fırsatta dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm planlarını anlattı. Kılıçdaroğlu, "Meclis'te bir komisyon kuracağız. İngiltere, İspanya, Güney Afrika modellerini örnek alarak çözüm yasası çıkaracağız" dedi.

Kılıçdaroğlu açılımın devamı için ne yapacaklarını anlattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açılım politikasının devamı için partisinin yol haritasını anlattı.

Vatan Gazetesi'ne konuşan Kılıçdaroğlu, Meclis çatışı altında partilerin eşit sayıda üye verdiği bir komisyon kuracaklarını söyledi. "İngiltere, İspanya, Güney Afrika modellerini" dikkate alacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Çözüm yasası çıkartacaklarını" ifade etti.

"AÇILIM İÇİN YOL HARİTASI"

"Eski verdiğimiz kanun teklifleri önerilerimiz bugün için de geçerli. Yeni yasama döneminde tekliflerimiz yeniden vereceğiz. Türkiye’de toplumsal uzlaşma komisyonu kuracağız. Yasasını çıkaracağız. Türkiye’nin bu tür olayların üstesinden gelebilmesi için sağlıklı, tutarlı bir yol haritasına ihtiyaç var. O yol haritasını yasalaştıracağız. Bunun paralelinden dışarıda ortak akıl olacak. Bunlar eşgüdümlü eş zamanlı çalışacak. Bir önemli ayağını parlamenterler, diğer ayağını da bu konuda kafa yormuş, bu konuda çalışmış düşünmüş insanlar, gazeteciler olacak. Sivil toplum ayağı olacak."

Kılıçdaroğlu'na "Anayasa'nın 2. ve 3. maddesi de değişebilir" açıklaması hatırlatıldı.

Bu ifadelerinin aksine "ilk dört maddenin bizim açımızdan bırakın değişmesini düşünmek, böyle bir şeyi teklif etmeyi bile doğru bulmuyoruz." dedi. Ancak, yeni Anayasa için uzlaşılan 60 maddeye ilave olurak yeni maddelerin eklenebileceğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açılım politikası