Emekli ders veren öğretmelere ilişkin karar

Anayasa Mahkemesi emekli olduğu halde ders vermeye devam eden öğretmenlere ilişkin yeni bir karar aldı. Buna göre emekli olduğu halde ders vermeye devam eden öğretmenlerin emekli maaşı kesilecek. Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı ile işsizlik sorununa çözüm amaçlanıyor.

Emekli ders veren öğretmelere ilişkin karar

Anayasa Mahkemesiemekli olduğu halde ders vermeye devam eden öğretmenler hakkında yeni bir karar aldı.

Resmi Gazete'de yer alan karara göre yaş haddini aşan bir emekli öğretmen, ilkokulda ve halk eğitim merkezinde ders ücreti karşılığında ders vermeye devam etmesi nedeniyle emekli aylığı tutarının kesilmesi üzerine dava açtı.

Davaya bakan Ankara 7. İdare Mahkemesi, dosyada uygulama konusu olan 5335 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı hükümlerinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Başvuruyu, "5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu'na göre emeklilik aylığı bağlananlar" yönünden inceleyen Anayasa Mahkemesi, iptali istenen düzenlemenin, anayasaya aykırı olmadığına ve iptal isteminin reddine karar verdi.

Yüksek Mahkemenin gerekçesinde, emeklilik aylığı almakta iken her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders ücreti karşılığı ders görevi verilenlerin, kural uyarınca altmış beş yaşını doldurdukları tarihte emeklilik aylıklarının kesileceği belirtildi.

ankara Resmi Gazete emekli eğitim öğretmen anayasa mahkemesi ders kanun emekli maaşı emekli öğretmen