ABD: Beşar Esad, Ruslar sayesinde daha iyi bir yere geldi

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, Rusya’nın yürüttüğü hava operasyonları ile Suriye Cumhurbaşkanı Esad’ın yerinin sağlamlaştığını kaydetti. Dunford, "Suriye yönetimi Ruslar sayesinde daha iyi bir yere geldi” ifadesini kullandı.

ABD: Beşar Esad, Ruslar sayesinde daha iyi bir yere geldi

Suriye krizinde dengelerin Beşar Esad lehine değiştiği ABD tarafından da dile getirildi.

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, Belçika’daki NATO genelkurmay başkanları toplantısına giderken uçakta gazetecilere Suriye konusunda açıklama yaptı. Rusya’nın yürüttüğü hava operasyonlarının Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın yerini sağlamlaştırdığını belirten Dunford, "Suriye yönetimi Ruslar sayesinde daha iyi bir yere geldi dedi.

ABD Genelkurmay Başkanı, Rusya’nın operasyonları sayesinde Suriye ordusunun ABD destekli bazı gruplar ile muhaliflerin kontrolündeki bazı bölgeleri geri aldığını da kaydetti. Bu durumun kendileri için oyunu değiştirmediğini kaydeden Dunford, Esad’ın güçlenmesinin Suriye krizine siyasi bir çözüm bulunmasını zorlaştıracağını iddia etti.

Rusya 30 Eylül’den bu yana Suriye’den gelen talep üzerine teröristlere karşı hava operasyonları yürütüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon ise 2014 yılından bu yana Şam hükümetinin onayı olmaksızın Suriye’de operasyonlar düzenliyor.

ulusalkanal.com.tr

abd