CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan Enis Berberoğlu açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili davada tutuklanmasına ilişkin, "Asıl suçluların yargılanmadığı masum insanların yargılanıp hapsedildiği bir süreci yaşıyoruz. Yasa dışı yollardan eğer dışarıya silah götürüyorsa birileri, o kişilerin yargılanması lazım. Ama gün gelecek onlar yargılanacaklar. Hiçbir veri ve delil olmaksızın 25 yıla mahkum ediliyor. Hangi anlayışla, hangi hukukla? Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaktır" ifadelerini kullandı. CHP kaynakları "Yürüyüş yarın Ankara'dan başlayacak, İstanbul Maltepe Cezaevi'nde sona erecek" bilgisini verirken, Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a yürüyeceği öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan Enis Berberoğlu açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİTTIR'larının durdurulmasıyla ilgili davada tutuklanmasına ilişkin, "Asıl suçluların yargılanmadığı masum insanların yargılanıp hapsedildiği bir süreci yaşıyoruz. Yasa dışı yollardan eğer dışarıya silah götürüyorsa birileri, o kişilerin yargılanması lazım. Ama gün gelecek onlar yargılanacaklar. Hiçbir veri ve delil olmaksızın 25 yıla mahkum ediliyor. Hangi anlayışla, hangi hukukla? Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaktır" ifadelerini kullandı.

"GÜVENPARK'TA OLACAĞIM"

Yarın Ankara Güvenpark'ta olacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Yarın saat 11.00'de Güvenpark'ta olacağım. Elimde sadece bir afiş olacak. 'Adalet' yazacak üzerinde, adalet." diye konuştu.

CHP'DEN 'YÜRÜYÜŞ' KARARI

CHP kaynakları "Yürüyüş yarın Ankara'dan başlayacak, İstanbul Maltepe Cezaevi'nde sona erecek" bilgisini verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a yürüyecek.

ulusalkanal.com.tr

istanbul chp kemal kılıçdaroğlu Tır enis berberoğlu MİT