Balyoz'da çok önemli karar!

Dava dosyaları Yargıtay'ca ayrılan Balyoz hükümlüsü komutanların ilk duruşması görüldü. Mahkeme, Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman'ın tanık olarak dinlenilmesine ve 5 nolu Harddisk ile dosyadaki dijitallerin, incelenmesi için bilir kişiye gönderilmesine hükmetti. Mahkeme, 25 kişinin beraatine, 63 kişinin ise yeniden yargılanmasına karar verdi.

Balyoz'da çok önemli karar!

Balyoz hükümleri Yargıtay'da bozulan komutanların davasının ilk duruşması İstanbul Kartal'da Anadolu 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Davada önemli kararlar çıktı. Plan Semineri'nin yapıldığı 2003 döneminin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Karar Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın tanık olarak dinlenmesine karar verildi.

Mahkeme heyeti, 5 No'lu Harddisk ile dosyadaki dijital verilen incelenmesi için de bilirkişiye gönderilmesine hükmetti.

Mahkeme Yargıtay'ın beraat kararı verdiği 25 kişi için direnmedi, beraatlerine hükmetti. Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararını dikkate alan heyet 63 kişi için "suç için anlaşma var hükmünü ise kabul etmedi, yeniden yargılama" dedi. Dosya Anayasa Mahkemesi kararı ile yeniden yargılanacak komutanların davası ile birleştirilecek.

Duruşmada emekli Orgeneral Bilgin Balanlı ve emekli Koramiral Kadir Sağdıç'ın da aralarında olduğu Anayasa Mahkemsi kararı ile tahliye olan çok sayıda komutan da silah arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr

Balyoz hilmi özkök aytaç yalman