Erdoğan ile Davutoğlu ters düştü

Adı yolsuzluk skandalına karışan 4 eski bakanın yüce divana gidip gitmeyeceği tartışılırken AKP'de hareketlilik arttık. Parti yönetimi Genel Kurul'da AKP milletvekillerinin oyları bakanların yüce divana gitmesi olasılığını göz ardı etmiyor. Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rağmen Başbakan Davutoğlu'nun da yüce divan fikrine yakın olduğu belirtiliyor.

Erdoğan ile Davutoğlu ters düştü

Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu’nun 4 eski bakanla ilgili 5 Ocak’ta vereceği karar beklenirken, AKP'deki yüce divan krizi ayrılıklara neden oldu. Parti yönetimi AKP milletvekillerinin de oylarıyla süpriz bir yüce divan olasılığını hesaplarken adı yolsuzluk skandalına bulaşan bakanlar da kendi aralarında ayrı düştü.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yakın çevresine, "Yüce Divan’a gitmekten korkmuyorum. Dosyam düştü, neye dayanarak gönderecekler?" şeklinde ifadeler kullandı.

Başbakan Davutoğlu da 22 Aralık’taki komisyon toplantısından bir gün önce 4 eski bakana "Yüce Divan’a gidin" dedi. Bayraktar aynı ifadeleri Davutoğlu'na tekrarladı. Bu gelişme üzerine Bayraktar arasında gerginlik olan diğer eski bakanlarla bir kez daha ayrı düştü.

Davutoğlu ise yüce divan hakkında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ters düştü. Erdoğan ile Davutoğlu’nun 2’nci kez bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacağı belirtiliyor.

Parti yönetiminde de tedirginlik var. Nedeni ise yolsuzluk oylamalarında AKP'li milletvekillerinin takınacağı tavır. Soruşturma Komisyonu’nun 9 AKP'li üyeden 6'sının yüce divan fikrine sıcak baktığı bilgisi hem başbakanlığa hem de cumhurbaşkanlığına ulaştı. Genel Kurul'da da yüce divan fikrine yakın olan milletvekillerinin alacağı tutumdan endişe ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

erdoğan kriz Davutoğlu yolsuzluk