Ankara'da liderler zirvesi

Ankara'da bugün iki önemli zirve vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yerel seçimlerden sonra ilk kez bir araya geldi. Diğer görüşmenin adresi ise CHP Genel Merkezi oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i misafir etti. Her iki zirvede de gündem yerel seçim sonuçlarıydı.

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin liderleri bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Genel Bşkanı Devlet Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.

İki isim yerel seçimler sonrası ilk kez yüz yüze görüştü. Yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ana gündem maddesi 31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerdi. Bu kapsamda seçim sonuçlarını değerlendiren iki lider, tartışmaların ve itirazların sürdüğü İstanbul özelinde de fikir alışverişi yaptı.

İki liderin gündeminde Bahçeli'nin yerel yönetimlerde değişiklik amacıyla dile getirdiği bu öneri de vardı.

Başkentteki bir diğer zirvenin adresi CHP Genel Merkezi'ydi. En son 8 Nisan'da bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlerden sonra ikinci kez görüştü.

İade-i ziyaret olarak da değerlendirilen zirve sonrası iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Kılıçdaroğlu, itirazlara sürecini yürüten Yüksek Seçim Kurulu üyelerine seslendi.

Akşener de yaptığı açıklamada AKP ve MHP'den gelen "İstanbul'daki seçimler yenilensin" talebine tepki gösterdi.

Bu arada CHP'nin 81 il örgütü Yüksek Seçim Kurulu'na çağrı yapmak için eş zamanlı basın toplantısı düzenledi. Açıklamalarda YSK'nın daha önce aldığı kararlara uyması istendi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu Saadet Partisi Genel Merkezi'ne de gitti. Malatya'da oy verme işlemleri sırasında çıkan kavgada 2 Saadet Partili hayatını kaybetmişti. Kılıçdaroğlu hayatını kaybedenler için Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na başsağlığı diledi.

ulusal.com.tr

ankara