Amerika, "PYD terörist değil" dedi

PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'ye silah yardımı ve istihbarat desteği yapan Amerika, "PYD terörist değil" dedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, "PKK ile aralarındaki bağın farkındayız ancak PYD ABD'nin terör listesinde yer almıyor" ifadelerini kullandı.

Amerika, "PYD terörist değil" dedi

Suriye'nin Ayn el Arab bölgesinde IŞİD ile çatışan PKK'nın Suriye'deki kolu PYD için Amerika'dan kritik bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, PYD'yi terör örgütü olarak görmediklerini açıkladı.

Günlük basın brifinginde soruları yanıtlayan Harf, "IŞİD ile savaşan PYD gibi Kürt grupların desteklenmesini Türklere açıkça belirttik" dedi.

Harf'e Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "PYD'nin PKK ile eş ve terör örgütü olduğu" yönündeki sözleri hatırlatıldı. Harf, "ABD kanunları altında PYD ile PKK'nın ayrı gruplar" olduğunu söyledi.

"PYD'nin PKK'nın yan kolu olduğuna inanıyor musunuz?" sorusu üzerine de Harf, "Aralarında bağ olduğunun farkındayız, bu konudaki tarihin ve bazı linklerin farkındayız" diye konuştu. Harf, PYD'nin ABD'nin terör listesinde yer almadığını da hatırlattı.

ulusalkanal.com.tr