Yetkililer Soma'dan bir ders almadı

Soma'da hayatını kaybeden madenci Metin Keskin'in ihmal sonucu öldüğü ortaya çıktı. Bölge kaynaklarının verdiği bilgiye göre İmbat Madencilik, ocaktaki tahkimatı doğru yapmadı, kopan kömür bu nedenle madencinin canını aldı.

Yetkililer Soma'dan bir ders almadı

Yine Soma, yine ihmal, yine ölüm... Ne maden şirketleri ne de yetkililer Soma'dan bir ders almadı. İmbat Madencilik'te çalışan işçi Metin Keskin'in, şirketin ihmali sonucu öldüğü ortaya çıktı.

İşçi Metin Keskin, büyük maden faciasının yaşandığı Eynez Bölgesi'nde, İmbat Madencilik'in işlettiği ocakta çalışıyordu.

Madenci, salı sabahı 08.00'de ocağa indi. Çalıştığı sırada, madencilikte "topan" adı verilen büyük bir kömür parçası yere düştü. Kömür düşerken, demir tahkimat direğine; direk de madenci Metin Keskin'e çarptı. Çarpmanın etkisiyle işçi, bir başka demir direğe vurdu.

İşçiyi ölüme götüren kusur İmbat Madencilik'in, ocaktaki tahkimatı, yani demir direklerin monatjını doğru yapmamış olması. İşçiye çarpan demir direğin yerle bağlantısı sağlam değildi. Eğer bağlantı sağlam olsaydı, kömür düşmesine rağmen direk, işçiye çarpmayacaktı. Ve acı olay yaşanmayacaktı.

ulusalkanal.com.tr