HDP'yi kapatma çağrısına destek büyüyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin HDP’nin kapatılmasına yönelik çağrısının yankıları sürüyor. Hükümetin tavrını ''teröre karşı hukuk devleti çaresiz değildir'' diyerek ortaya koyan Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in yanı sıra kapatma tartışmasına 26'ncı dönem Ak Parti Milletvekili Mehmet Metiner'den de destek geldi. Metiner, HDP'nin açılmamak üzere kapatılması gerektiğini belirtti. HDP'nin kapatılması için yükselen sese Parlamenterler Derneği de destek verdi.

HDP'yi kapatma çağrısına destek büyüyor

HDP’nin kapatılması çağrılarına toplumun her kesiminden destek geliyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatılması için yaptığı çağrı iç siyasetteki en sıcak gündem başlığı.

Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrasında hükümetin HDP'nin kapatılmasına ilişkin görüşlerini Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıkladı.

Terör örgütünün siyasi ayağının kapatılmasına bir destek de 26'ncı dönem Ak Parti Milletvekili Mehmet Metiner'den geldi. Ulusal Radyo'da Osman Erbil'in sunduğu Radyo Politik'e konuk olan Metiner, HDP'nin kapatılması konusunda Cumhur İttifakı'nda bir fikir ayrışması olmadığını belirtti.

Siyasetçilerden peş peşe gelen açıklamalara Parlamenterler Derneği de destek verdi. Devletin parasıyla terör destekçiliği yapılamayacağını vurgulayan dernek, ''HDP kapatılsın'' dedi.

Dernekten yapılan açıklamada, ''Geç kalınmadan HDP temelli kapatılmalıdır. Bilinmelidir ki dağdaki terör yuvasının TBMM'deki uzantılarının arkasında suistimal, tehdit ve şantajla 'Bilmem ne kadar oy' varsa, canilerin karşısında Büyük Türk Milleti vardır. Cumhuriyetin Savcıları bu terör odağının açılmamak üzere kapatılması için derhal harekete geçmeli. HDP temelli kapatılarak temsilcilerine 'SUÇA İŞTİRAK' gerekçesiyle siyaset yasağı getirilmelidir. Anayasa'da düzenleme yapılmalı, gerekirse Siyasi Partiler Kanunu ve Türk Ceza Kanunu'nda reform yapılmalı ve bu kanayan yara durdurulmalıdır.'' ifadeleri kulaa4lanıldı.

ak parti hdp tbmm türk milleti