"Esad'ı kurtarmak istiyoruz"

Rusya lideri Vladimir Putin Suriye krizinin çözümüne yönelik net konuştu.“Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın başında olduğu hükümeti kurtarmak istiyoruz” dedi. Bu arada Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban ülkesindeki krize yönelik Amerika Rusya arasında süren görüşmelere ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Şaban Moskova ve Washington’un Suriye’deki savaşın sona ermesi için “zımnen anlaştığını” söyledi.

"Esad'ı kurtarmak istiyoruz"

Amerika ve Avrupa'dan gelen baskılara karşı Rusya lideri Vladimir Putin Suriye krizinin çözümüne ilişkin net bir açıklama yaptı. Putin “Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın başında olduğu hükümeti kurtarmak istiyoruz” dedi.

ABD'de yayın yapan CBS televizyonuna konuşan Putin Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesine dikkat çekti. Meşru yönetimleri devirmenin sonuçlarını Libya ve Irak'ta gördüğünü söyleyen Putin bu ülkelerdeki tüm devlet yapılarının çöktüğünü belirtti.

Putin çözümün Beşar Esad'a destek verilmesiyle sağlanacağını belirtti. "Devlet yönetimlerini güçlendirmek ve terörle mücadeleye destek vermekten başka çözüm yok” dedi.

Öte yandan Moskova ve Washington arasında Suriye krizinin çözümü konusundaki görüşmelere ilişkin Şam’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban Rusya ve Amerika’nın Suriye’deki savaşın sona ermesi için zımnen anlaştığını söyledi.

Suriye Devlet televizyonuna konuşan Şaban “ABD, Rusya'nın bölge hakkında daha derin bilgiye sahip olduğunu kabul etti. Mevcut uluslararası hava, Suriye'yi yumuşama politikasına ve çözüme doğru taşıyor" ifadelerini kullandı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in IŞİD ile kapsamlı mücadele için sunduğu ‘ortak cephe’ teklifine olumlu baktıklarını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

rusya amerika esad avrupa