65 yaş üstü vatandaşların maaşlarıyla ilgili önemli gelişme

İçişleri Bakanlığı 81 ile yeni koronavirüs genelgesi gönderdi. Genelgeye göre meclis toplantıları ertelendi. 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların maaşları evlerinde ödenmeye başlandı.

65 yaş üstü vatandaşların maaşlarıyla ilgili önemli gelişme

Kovid-19'a karşı vatandaşların toplu bulunduğu yerlerle ilgili önlemler alınmaya devam ediliyor. İçişleri Bakanlığı 81 ile yeni koronavirüs genelgesi gönderdi.

Bakanlık, valilikler ve kaymakamlıklarca büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclis toplantılarının ertelenmesini istedi.

Talimata göre nisan, mayıs ve haziran ayında toplantı yapılmayacak. Olağanüstü toplantı yapılmasına gerekli sağlık tedbirleri alındığında izin verilebilecek.

Yine Bakanlığın valiliklere verdiği talimat kapsamında 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların maaşları evlerinde ödenmeye başlandı.

Öte yandan koronavirüs nedeniyle kar elde etmek isteyen fırsatçılara göz açtırılmıyor. Başkent Altındağ'da kaçak tıbbi maske üretimi yaptığı belirlenen iş yeri mühürlendi.

Üretilen tüm maske ve materyaller imha edildi.

ulusal.com.tr

içişleri bakanlığı