Türk buz hokeyi tarihinde ilk

Bir sosyal proje olarak oluşturulan Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, hem Türkiye'ye hem de Dünya'ya örnek oldu. Temsilcimiz, Bulgaristan'ın başkenti Sofia'da düzenelenen Avrupa Buz Hokeyi Şampiyonlar Ligi’nde tek bir maç bile kaybetmeden turnuvadaki grubunu şampiyon olarak tamamladı. Bu başarı Türkiye buz hokeyi tarihinde ise bir ilk...

Türk buz hokeyi tarihinde ilk

Hepsi hayata tutunmayı seçti. Bunu ise sporla başardılar.

Kötü alışkanlıklarından kurtulan gençlerin bir araya gelerek kurduğu buz hokeyi takımı Avrupa'daki grubunda şampiyon oldu.

Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen Avrupa Buz Hokeyi Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etti.

İlk maçta ev sahibi Sofya Irbis Skate’i 5-1’lik skorla geçen Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, ikinci maçında Sırbistan’ın güçlü ekiplerinden Partizan Belgrade ile karşılaştı. Sırp ekibiyle yaptığı mücadeleden 8-3 galibiyetle ayrılan takım, son maçında İsrail takımı HC Bat Yam’ı da 19-2 yenerek, 9 puanla namağlup Avrupa şampiyonu oldu.

Şampiyonları, Zeytinburnu Belediyesi Başkanı Murat Aydın karşıladı.

Takımın Teknik Direktörü Deniz İnce, öğrencilerini tebrik etti.

Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı'nın bu başarısı Türkiye buz hokeyi tarihinde ise bir ilk olma anlamını taşıyor. Temsilcimiz, Avrupa şampiyonu olmayı başaran ilk Türk takımı ünvanını aldı. Takım böylelikle İspanya’daki ikinci turda mücadele etmeye hak kazandı.

Haber: Deniz Çağlayan

ulusalkanal.com.tr