Arkasspor Avrupa'da galibiyetle başladı

2016 CEV DenizBank Erkekler Voleybol Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki ilk maçında deplasmanda Berlin Recycling Volleys'i tie-break setinde 3-2 mağlup eden Arkasspor, Türkiye'de üst üste aldığı kötü sonuçların ardından Avrupa'da galibiyetle başladı.

Arkasspor Avrupa'da galibiyetle başladı

Erkekler Voleybol 1'inci Ligi son şampiyonu mavi beyazlılar, 2015-16 sezonu öncesi TSYD Dostluk Kupası'nda 3 mağlubiyet aldı. Şampiyonlar Kupası'na Halkbank'a kaptıran Arkasspor, ligdeki ilk iki sınavında Tokat Belediye Plevne ve Ziraat Bankası'na yenilerek sezona kötü başladı.

Berlin deplasmanı öncesi performansıyla kafalarda soru işareti yaratan Arkasspor, Şampiyonlar Ligi'nde aldığı galibiyetle yine her kulvarda iddialı olacağını kanıtladı.

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde Final Four'a ev sahipliği yapan Berlin Recycling Volleys'i 27-25, 18-25, 22-25, 25-13 ve 12-15'lik setlerle yenen mavi beyazlılar yeni bir sayfa açtı. Arkasspor'da Fransız smaçör Antonin Rouzier, 28 sayı ile yıldızlaşırken, altyapıdan libero Caner ilk kez bir Avrupa sınavına çıktı. Arkasspor Antrenörü Glenn Hoag, "İki takım için de zor bir maç oldu, kazandığımız için gerçekten çok mutluyum" dedi.

Mustafa KÖPRÜLÜ

DHA