Çavuşoğlu İngiltere ile anlaşmada son durumu aktardı: "Anlaşma çok yakın"

Türkiye ve İngiltere arasındaki serbest ticaret anlaşması görüşmeleri sürüyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iki ülkenin imzaya yakın olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu İngiltere ile anlaşmada son durumu aktardı: "Anlaşma çok yakın"

Avrupa Birliği'nden ayrılan İngiltere yeni ticaret anlaşmaları için çalışmalarını sürdürüyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Londra'ya yaptığı ziyarette Financial Times'a röportaj verdi. Çavuşoğlu, Türkiye'nin İngiltere ile sanayi ürünleri, tarım ürünleri ve hizmetleri kapsayan bir serbest ticaret anlaşması imzalamaya çok yakın olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı, iki taraf arasında prensipte anlaşmaya ilişkin hiçbir görüş ayrılığı olmadığını ancak bazı teknik konulara son halinin verilmesi gerektiğini kaydetti.

İngiltere'nin Türkiye'nin "stratejik müttefiki" olduğuna vurgu yapan Çavuşoğlu, İngiltere'yle Brexit sonrası dönemde ikili ticareti arttırmayı kararlaştırdıklarını, bu kapsamda 20 milyar dolarlık bir hedef belirlediklerini ifade etti.

Çavuşoğlu, serbest ticaret anlaşmasının yanı sıra Türk vatandaşlarının İngiltere'de iş kurmasına olanak sağlayan Ankara Anlaşması'na benzer başka bir anlaşmayı da müzakere ettiklerinin altını çizdi.

Gazeteye konuşan İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanlığından üst düzey bir yetkili de iki ülkenin Ticaret Bakanlarının görüşeceğini söyledi. Temasların gelecek hafta olacağını açıkladı.

ulusal.com.tr

ingiltere çavuşoğlu