2017-2018 eğitim ve öğretim yılı! İstanbul'da okul güvenliği artırılıyor

İstanbul Valiliği, yeni eğitim ve öğretim yılında okulların güvenliğini sağlamak için yeni tedbirler alındığını duyurdu. Kent genelindeki okullarda bin 72 kolluk görevlisinin çalışacağı belirtildi. Yeni tedbirler ile okullarda güvenlik seviyesi azamiye çıkarılması ve kentte güvenlik kamerası olmayan okulun kalmaması planlanıyor

2017-2018 eğitim ve öğretim yılı! İstanbul'da okul güvenliği artırılıyor

İstanbul'daki okullarda polis ve jandarma kolluk görevi yapacak, güvenlik seviyesi en üst seviyeye çıkarılacak.

İstanbul Valiliği, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında kentteki okullardaki güvenlik tedbirlerinin artırıldığını açıkladı.

Güvenlik tedbirleri için İstanbul Valisi ve 39 ilçe kaymakamları ile emniyet müdürü, jandarma komutanları ve muhtarların da katıldığı toplantılar yapıldı.

Toplantılarda, okullarda güvenliğin azamî seviyeye çıkarılması, okul güvenlik kameralarının tamamlanması ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’ne entegrasyonu, uyuşturucu maddelerle mücadele ve çocukların güvenli bir şekilde servislerle taşınması konusunda kararlar alındı.

Okullarda kolluk görevi için polis sorumluluk sahasında bulunan 3 bin 182 okulda 814, jandarma sorumluluk sahasında bulunan 258 okulun tamamında olmak üzere toplam bin 72 ekip görevlendirildi.

Alınan bu tedbirlere ilaveten bu yıl uygulamaya girecek olan mobil okul timlerinin okul ve öğrenci güvenliğinin sağlanmasının yanı sıra öğrencileri, öğretmenleri, okul yöneticilerini, okul aile birliklerini, velileri, servis işletmelerini eğitici ve bilgilendirici çalışmalar yapacağı belirtildi.

ulusal.com.tr

istanbul güvenlik okul