E-ticaret: 19 milyar TL

Bilişim Sanayicileri Derneği Türkiye’nin elektronik ticaret rakamlarını yayımladı. Rapora göre elektronik alışveriş hacmimiz yıllık yüzde 35’lik artışla 19 milyar liraya yaklaştı. Buna karşın pazar hacmine oranlandığında Türkiye gelişmekte olan ülkelerin dahi gerisinde.

E-ticaret: 19 milyar TL

Bilişim Sanayicileri Derneği “Türkiye e-Ticaret Pazar Büyüklüğü -2014” raporunu açıkladı. Elektronik ticaret sektörünün hacmi yıllık yüzde 35'lik bir artışla 18,9 milyar TL büyüklüğe ulaştı.

Elektronik ticarette en büyük pazar payı hem çevrimiçi hem de fiziki mağazaları olan tatil ve seyahat şirketlerini ait. İkinci en büyük payı ise çevrim içi perakende mağazaları oluşturdu.

Türkiye’de e-ticaretin toplam perakende harcamaları içerisindeki payı yüzde 1,6. Rakamlar gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere göre oldukça geride olduğumuzu gösteriyor. Bu oran Gelişmiş ülkelerde yüzde altı; gelişmekte olan ülkelerde yüzde dört buçukluk ortalamaya sahip.

Elektronik ticarette lider ülke yüzde 12’lik oranıyla Birleşik Krallık oldu. Birleşik Krallığı’nı, sırasıyla, Çin ve Amerika Birleşik Devletleri takip etti. Türkiye bu olanda, verisi olan ülkelerden, sadece Hindistan’ı geride bıraktı.

ulusalkanal.com.tr