Rauf Denktaş anıtı yapıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın heykeli İstanbul Kartal'a dikildi. KKTC'nin kuruluşunun 41'nci yıl dönümüne denk gelen açılış törenine Rauf Denktaş'ın eşi ve 2 kızı da katıldı.

Rauf Denktaş anıtı yapıldı

İstanbul Kartal'da bulunan Uğur Mumcu Mahallesi'ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş anıtı yapıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 41'inci kuruluş yıl dönümüne itafen yapılan anıt, Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen törenle açıldı.

Kartal Belediyesi ev sahipliğinde yapılan törende Merhum Rauf Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş ile iki kızı onur konuğu olarak yer aldı. KKTC’nin İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Başkanı Zehra Bilge Eray, Vatan Partisi İl Yöneticisi Zafer Bilgin, Aydınlık yazarlarından gazeteci Mustafa Mutlu ve Avukat Celal Ülgen törene katılan isimlerden oldu.

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, anıtı yaptırma nedenlerini anlattı.

Anıtın kurdelesi Denktaş'ın eşinin öncülüğünde kesildi.

Heykeltraş Niyazi Dedeoğlu tarafından yapılan, 780 kilo ve 3 metre 25 santim yüksekliğindeki heykelin en önemli özelliği de Rauf Denktaş'ın başının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne doğru bakması.

ulusalkanal.com.tr