FETÖ’nün ordu içindeki yapılanması

FETÖ’nün Türk Ordusu içindeki çalışma şeması ortaya çıktı. İzmir Başsavcılığı’nın soruşturmasına göre örgüt, özellikle donanmayı ele geçirmeyi birinci görev olarak belirlemiş. Örgütün hiyerarşik yapılanmasında en üstte emirleri doğrudan terörist Fethullah Gülen'den alan 'Hususi Hizmet Genel Sorumlusu' var.

FETÖ’nün ordu içindeki yapılanması

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü soruşturmasında örgütün ordu içerisindeki çalışma şeması ortaya çıktı.

Zanlıların ifadesine göre örgüt donanmayı tamamen ele geçirmek istiyordu, teröristlerin özellikle fırkateyn ve hücumbotlarda görev almaları isteniyordu.

Ordu içine sızan FETÖ’cülere “hususi şahıs”, bu şahıslardan sorumlu kişilere ise “hususi sorumlu” adı verildi.

Hususi sorumlu FETÖ için kişisel bilgiler ve para topluyor. Toplanan para ve bilgiler hiyerarşik bir sistemde en üstte bulunan ve doğrudan Terörist Başı Fethullah Gülen’den talimat alan 'Hususi Hizmet Genel Sorumlusu'a aktarılıyor.

Hiyerarşik düzene göre 'Hususi Hizmet Genel Sorumlusu'nun altında bölge sorumluları var. Astsubay, uzman ve askeri personelden sorumlu “Ast Hususi Hizmet İl Sorumlusu” ile subaylardan sorumlu “Üst Hususi Hizmet İl Sorumlusu” bölge sorumlusuna bağlı. İl sorumlarının altında dörder kişilik gruplarla ilgilenen hususi sorumlular var.

Üst Hususi İl Sorumlularına bağlı subaylar da ikiye ayrılmış durumda. Albay ve daha düşük rütbeli subaylar "yıldız", Kurmay albay ve generaller ise "kılıç" olarak adlandırılıyor.

ulusalkanal.com.tr