Trump bu kez kendi ülkesini tehdit etti

Amerikan Başkanı Donald Trump, iç siyasette köşeye sıkışmış durumda. Soruşturmalarla başı dertte olan Trump, azledilmesine yönelik senaryolara yanıt verdi; "Azledilirsem piyasa çöker." dedi.

"Azledilme" tartışması giderek ısınıyor. Amerikan iç siyasetinde gündem Donald Trump'la ilgili soruşturmalar...

Kendisiyle ilişkiye giren iki kadına sus payı ödediği itirafı, Trump'ın üzerindeki baskı günden güne artıyor. Amerikan Başkanı Donald Trump iyice köşeye sıkışmış durumda. Eski avukatı Michael Cohen'in itirafçı olmasıyla birlikte başlayan "görevden azledilme" tartışmalarına yanıt veren Trump, Fox News kanalındaki konuşmasında tüm ülkeyi tehdit etti.

Röportajda ekonomik başarılarından bahsetti Trump, kendisi seçilmeseydi Amerikan ekonomisinin kötü durumda olacağını söyledi. Çarpıcı bir ifade kullandı, "Azledilirsem ABD piyasası çöker." dedi.

Avukat Cohen, kadınlara yapılan ödeme ile gerçekleşen ihlali Trump'ın bilgisi dahilinde yaptığını belirtmişti. Trump ise kadınlara verilen ödemeyi kendi cebinden yaptığını savunuyor. Trump'ın hedefinde Cohen de vardı. Eski avukatını sert bir dille eleştirdi.

ABD'deki yasalara göre, seçim sonuçlarını etkileyebilecek nitelikteki ödemelerin yetkili mercilere bildirilmesi gerekiyor. Savcılıkla anlaşarak itirafçı olan Cohen, seçim yasasının ihlali dışında, vergi kaçırmak ve banka dolandırıcılığının da aralarında olduğu sekiz suçu işlediğini kabul etmişti. Cohen hakkındaki kararın 12 Eylül'de açıklanması bekleniyor. Cohen'in 4 ila 5 yıl hapis cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor.

ulusal.com.tr

abd trump tehdit